Client Albums

Impress your clients by easily creating an album site that they'll love.

DISCIPLINE

PLES NA SVILI

 

 

Ples na svili (aerial silk) je disciplina cirkuske umjetnosti koja kombinira nježnost i eleganciju plesnog pokreta s adrenalinskim elementima akrobatike u zraku.

Ova plesno-akrobatska i umjetnička vještina zbog svoje gracioznosti i dinamičnih pokreta postaje popularna među profesionalnim umjetnicima, ali privlači i sve značajniji broj zainteresiranih rekreativaca.

Pojavljuje se 60-ih godina u okviru smjera zračne akrobatike u cirkuskoj školi u Parizu, a postaje prepoznatljiva tek 1998. godine u okviru Cirque du Soleil predstave „Quidam“. U Hrvatskoj je prvi put prezentirana 2003. godine u Centru za kulturu i informacije Maksimir.

42405819_10156510305252348_2094636648108

PLES NA RINGU

 

 

Ples na ringu (aerial hoop ili aerial lyra) je disciplina cirkuske umjetnosti koja obuhvaća ples i akrobacije na metalnom obruču koji visi u zraku. 

 

Ova plesno akrobatska i umjetnička vještina izaziva posebno divljenje i privlači pažnju spojem plesa i gimnastike.

 

Zahtijeva fizičku kondiciju, fleksibilnost i snagu, a zbog svoje atraktivnosti, elegantnih pokreta i akrobatskih elemenata privlači pažnju sve većeg broja umjetnika i zainteresiranih rekreativaca. 

 
1551526_683056575059959_1599674721_n.jpg

HULA HOOP

 

Hoopanje ili ples s hula hoopom objedinjuje cirkuske vještine i plesni pokret u umjetničku formu koja predstavlja kreativan način istraživanja granica vlastitog tijela.

 

Hoopanje na tijelu karakterizira kruženje hula hoopa oko bilo kojeg dijela tijela s naglaskom na punu slobodu kretanja i plesnog izričaja.

 

Hoopanje van tijela odnosi se na pokrete pri kojima se hula hoop nalazi u rukama.

 

Spoj trikova, prijelaza i tehnika kretanja pruža neograničenu mogućnost istraživanja prostora unutar hoopa i oko njega.

AKROBALANS

 
Morana hula hoop.jpeg
Akrobalans.jpg

 

Akrobalans (acro balance) kao cirkuska disciplina spoj je balansiranja i akrobatike. Izvođači koriste vlastita tijela kako bi kroz uloge baze i letača formirali atraktivne figure. 

 

Baza je u čvrstom kontaktu s tlom, predstavlja kontrolu i stabilnost te kroz podizanje letača kontrolira tijek izvedbe. Letač unosi dinamičnost i pokret izvođenjem statičnih i dinamičnih figura, rotacije i skokova koji izvedbu čine zanimljivom. 


Akrobalans se razvio pod utjecajem disciplina poput gimnastike, joge, tajlandske masaže, kontakt improvizacije i kazališta.

PLES S VATROM

ŽONGLIRANJE

 

Žongliranje se odnosi na manipuliranje rekvizitima u svrhu zabave i sporta.

 

Žongliranje lopticama, poiem, čunjevima, hula hoopom, diablom, tanjurima i ostalim rekvizitima zahtijeva izrazitu koordinaciju, brzinu, kreativnost i spretnost.

 

Posebno je atraktivno žongliranje upaljenim rekvizitima koje čini neizostavan dio cirkuskih izvedbi. 

 
 
IMG_1605.jpg

 

Vatra u sebi krije mnoga značenja, a oduvijek je bila predmet razgovora i promatranja. Iako je se neki pribojavaju, nastupi s vatrom pobuđuju osjećaj pozitivne napetosti i divljenja.

 

U vatrenom nastupu izvođači spajaju ples i žongliranje zapaljenim rekvizitima kao što su poi, hula hoop, lepeze, mač ili štapovi.

Udruga Traumatic Arts

Kustošijanska 61, 10090 Zagreb

E-mail: traumaticarts1@gmail.com

tel: +385 95 8791 587

Copyright © 2016 Traumatic Arts • All Rights Reserved